Evangelou Commandaria Winery
Evangelou Commandaria Winery is een jong en vooruitstrevend wijnhuis, gelegen in het dorp Agios Konstantinos. Op een hoogte van 820 tot 920 meter combineert 4de generatie druiventeller en wijnmaker Andreas Evangelou eeuwenoude wijntraditie met moderne technologie, met één helder doel voor ogen: het maken van de allerbeste Commandaria.
Evangelou Commandaria Winery werd opgericht in 2018 door agronoom en vierde generatie druiventeler Andreas Evangelou.
Wat Evangelou werkelijk onderscheidt, is de toepassing van precisielandbouw. Andreas was een van de eerste wijnmakers die agrarische drones en de NDVI-vegetatie-index gebruikte om zijn wijngaarden nauwkeurig te monitoren. Door de bladoppervlakte en groeikracht van de wijnstokken te analyseren, selecteert hij elk jaar de beste percelen voor afzonderlijke vinificatie – wat resulteert in een wijn met een uitstekende balans, rijke smaak en complexiteit.
De wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd en worden met grote zorg beheerd, met respect voor natuur en omgeving. Elke druif wordt met aandacht geteeld, waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.
Uniek en zeer gevarieerd terroir
Cyprus heeft een uniek en gevarieerd terroir en ligt op het kruispunt van twee continentale platen. De bodem bestaat uit vulkanische gesteenten, die 92 miljoen jaar geleden uit de aardmantel opstegen en grote kalksteenlagen die ooit de zeebodem vormden.
De wijngaarden liggen op indrukwekkende hoogtes tussen 600 en 1.500 meter, waarmee ze tot de hoogste van Europa behoren.