Leverancier:KEO Mallia Winery
Verkoopprijs€16,90Normale prijs
€18,90
Leverancier:KEO Mallia Winery
Weet je niet waar te beginnen?
Probeer deze collecties:
Deze site gebruikt cookies om jouw beter en persoonlijker te helpen. Dankzij functionele cookies werkt de website goed. Ze hebben ook een analytische functie. Zo maken we de website elke dag een beetje beter.
Mallia Winery is gelegen in het dorp Malia, in de regio Limassol, en maakt deel uit van KEO – de Cyprus Wine Company. Met een jaarlijkse productie van ongeveer drie miljoen flessen behoort het tot de grootste wijnproducenten van het eiland.
Opgericht in 1927, ligt het wijnhuis te midden van 50 hectare wijngaarden op 700 meter hoogte. Hier groeien zowel inheemse als internationale druivenrassen.
Mallia Winery speelde een sleutelrol in het behoud en de herwaardering van lokale druivensoorten, waarvan sommige ooit op het punt van verdwijnen stonden.
In de jaren negentig verrichtten oenoloog Akis Zambartas en professor Pierre Galle uit Lyon baanbrekend onderzoek. Hun werk leidde tot de herontdekking van 14 zeldzame inheemse druivenrassen. Dankzij deze inspanningen zijn variëteiten zoals Maratheftiko en Yiannoudi niet alleen behouden gebleven, maar uitgegroeid tot iconen van de wijncultuur van Cyprus.
Cyprus heeft een uniek en gevarieerd terroir en ligt op het kruispunt van twee continentale platen. De bodem bestaat uit vulkanische gesteenten, die 92 miljoen jaar geleden uit de aardmantel opstegen en grote kalksteenlagen die ooit de zeebodem vormden.
De wijngaarden liggen op indrukwekkende hoogtes tussen 600 en 1.500 meter, waarmee ze tot de hoogste van Europa behoren.